Ystävänpäivästä Yrityskylään

Ylen kuvausryhmä oli koululla viikon. Tulossa on syksyllä esitettävä Ulkosaariston lapset -dokumentti. Totuimme touhuamaan nappimikit paidoissa ja saimme ssmalla nähdä kuvaajan ja äänittäjän työtä. Välillä he saivat juosta hiki hatussa meidän perässämme, kun heidän varusteensa olivat aika painavia. 

Ystävänpäivänä lauloimme karaokea Vapenilla. Järjestimme lauluillan, jossa oppilaat esittivät tanssin ja muu musiikki oli valittu päivän teeman mulaisesti varsin romanttissävytteisesti. Opekin säesti muutaman laulun. Totuttuun tapaan herkkuja riitti kaikille.

Hiihtolomareissu venähti opettajalla vähän pitkäksi erilaisissa operaatioissa, mutta onneksi lasten tekemä VIP-kortti oli mukana ja rahaakin riittävästi, niin saareen palasi entistä ehompi ope. 


Meri on joskus hurja ja raju. Silloin käydään eteläkärjessä ihailemassa tyrskyjä. Välillä se tuo rantaan roskaa ja joskus jotain, mikä jää aivan mysteeriksi, kuten tämä.

Kevät keikkuu ees ja taas. Huonolla ilmalla liikutaan hembygsgårdenilla sulkapalloa tai sählyä pelaamassa.Oppilaat ovat joka vuosi painaneet suunnittelemansa kuviot kasseihin Britan ohjaamina. Kassien myyntituloilla on retkeilty vaihtelevasti eri paikoissa.

Ensiaputaidot ovat saaressa tarpeen ja miksei myös mantereella. Isot tytöt treenasivat hypotermisen potilaan hoitoa. Painantaelvytys oli sen verran rankkaa, että siitä oli kyllä kylmä kaukana.
Käsitöissä valmistui hienoja naulakoita.Kuka on luokan isokenkäisin? Tätä pohti Luca ja kävi mittaamassa kaikkien kengät. Tulossa oli luokan vaalit (ja sattumalta matematiikassa mittaamista).Utön koulun vaaleissa valittiin saarelle presidentti. Vaalilupaukset olivat vaalimainoksissa hulppeita. Tällä kertaa voittajaksi valikoitui ehdokas, joka lupasi talven loppuvan. Taisi se luvata lisää kesälomaakin. 

Seututaiteilija Johanna Yliportimo oli koululla kaksi päivää ja opetti meille uusia tekniikoita. Meillä oli paljon elävän mallin kuvaamista eri tekniikoilla ja valon ja varjon tutkimista. Hieno vierailu tämäkin!Joskus meri voi olla näin rasvatyyni. Vesi laski todella alas ja ns. Kerppolan lahti muuttui aivan erilaiseksi paikaksi. Vesijättömaata oli mukava tutkia. 

Kevät herätteli nokkoset versomaan ja keräsimme niitä muutaman litran. Nokkoslettukestit olivat niin onnistuneet, että keräsimme vielä toisenkin kerran! Rautaa luonnosta kevätväsymyksen torjuntaan.

Isot oppilaat olivat opiskelleet Yrityskylän ennakkotehtävät ja huhtikuun lopussa oli aika siirtää opit käytäntöön. Retki alkoi sunnuntaisella siirtymisellä saaresta mantereelle ja opettajan kotiin. Maanantaina vastuullamme oli Martelan toimisto. Retkeen mahtui myös uimahalli ja illan pitsakekkerit. Seuraavana aamuna oli vuorossa Turun linna ja Aboa Vetus. Keskiviikkona pääsimme kotisaarelle takaisin. 

Perjantaina koko koulu reissasi taas. Hammaslääkäri Paraisilla tutki kaikki lapset ja totesi, että kenelläkään ei ollut edes alkavia reikiä suussaan. Utössä ei notkuta ostareilla juomassa limuja. Handel on auki vain aamupäivällä ja muutaman kerran illalla tai iltapäivällä, joten kotimatkalla ei poiketa karkkiostoksilla.Vappuaattona myimme itse tekemäämme simaa ja Klas Mattssonin paistamia munkkeja. Myös kassit ja kasvattamamme pelargoniat tekivät kauppansa. Aurinko paistoi ja musiikki soi. 
Koulun lähelle kyltitettiin pieni luontopolku ja luokasta löytyi musikaalinen herne. Tai ainakin se haluaa pitää lujasti kiinni ukulelen kielistä. 
 

Kommentit

  1. Onpa teillä ollut paljon kaikenlaista!
    Vip-kortti ja rahat :-DDD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Joulujuhlasta kohti kevättä