Joulujuhlasta kohti kevättä

 

Utön koulun joulujuhla 2022 keräsi koko luokan täydeltä yleisöä. Musiikkipitoinen joulunäytelmä kertoi postimyyntipukin tarinan ja erään perheen joulustressin laukeamisen. Tarinassa oli onnellinen loppu, kuten koko juhlassakin. 

Tammikuussa alkoi maanantaipäivien uusi aikataulu. Baldur tuo Jurmon lapset Utöseen vasta klo 13 ja koulupäivä jatkuu iltaan asti. Silloin liikuntatunti voi olla näinkin pimeässä.  

Kesnäsin niemelle on rakennettu hirsiseinäisen ampumakuopan päälle katto ja maja on valmis leikkijöiden käyttöön.  Välituntileikeissä kirkonrotta on pitänyt pintansa koko talven. Opettaja on suosikkietsijä, koska häviää juoksukamppailut oppilailleen. Pihan leikkimökissä on pidetty jo kevätsiivous ja tänään opettajalle tarjottiin uunituoretta suklaalimetyrnikakkua. Oli hyvää!
Uutisten viikolla  kävimme Citymarketissa. Mukaan sai 100€ , ostoksilla piti ruokkia oma perhe koko viikonlopun ja raha piti käyttää mahdollisimman tarkasti. Ostosreissu tehtiin tietysti Turun Sanomien mainosaukeaman ja leikkirahan kanssa. Ryhmillä jäi rahaa käyttämättä vain muutamia senttejä, mutta ruokakassit tulivat täyteen. Mitä opittiin? Ruoka, etenkin liha, on kallista, ostoksia kannattaa suunnitella, pelkillä herkuilla ei elä, 99-loppuiset hinnat kannattaa pyöristää ja sata euroa saa riittämään, kun ei osta mitään turhaa.Liikunta pienellä ulkomeren kivellä vaatii vähän mielikuvitusta ja luovuutta. Näillä oppilailla on molempia. Huolimatta kevään ensimmäisistä merkeistä, teimme linnuille ruokayllätyksiä puihin. 
Käsitöissä pienet ompelivat  pelipussit ja tekivät pelinappulat. Isommilla syntyy vuoritettuja kasseja. 

Luonto luo kaunista katseltavaa, mutta sitä syntyy myös taitavissa käsissä. Luokan toisiksi nuorin kutoi Vapenilla maton ja kävi opettajan kotona päättelyopissa. Hienoa Matilda.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään