Ovi kävi kahteen suuntaan

 Marraskuussa jatkettiin yrittäjyyden ja lastenkirjallisuuden parissa ja vahvasti. Markku Karpio kävi kertomassa kirjailijan työstä ja luomisen tuskasta. Markun lisäksi koululla vieraili Petteri Salminen, saaressa asuva venesuunnittelija. Hänen kotisivuiltaan näimme jos jonkinlaisia kelluvia työaluksia, ruoppauslauttoja ja jopa kelluvan kodin! Petteri on myös suunnitellut tuotantoon otetun Plantui-kasvatuskoneen. Saimme sellaisen luokkaamme (mistä suuret kiitokset) ja odotamme innolla salaattien ja basilikan kasvua. Vuoden pimeimmät päivät ovat edessä, mutta pikkutaimet saavat kasvaa ajastetun kasvilampun alla. 



Ovi on käynyt myös toiseen suuntaan, sillä saarella on ollut monessa talossa koronaa, opekin sairasti omansa. Rivit korjaantuvat ehjiksi toivottavasti adventtilaulukeikalle ja joulujuhliin. 

Kävimme haavimassa rannasta vesikasvien seassa lymyileviä selkärangattomia ja tutkimme niitä valoluupeilla ja mikroskoopilla. Vaikka vesi on kylmää, elämää löytyi. Vaihtolämpöiset osaavat sopeutua. 



Talvi antoi ensimmäisen merkin, kun ensimmäiset hiutaleet putoavat taivaalta. Maistuivat tutulta, antoivat hetken riemun ja syyn paistaa koulun jääkaappiin jääneistä tarpeista pannari. ”Ei me sotketa! Ei vaan voida lopettaa Neropatin päiväkirjan lukemista…”


Kommentit

  1. Ihanaa touhua jälleen Utön koulussa. Näitä on niin kiva lukea!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään

Joulujuhlasta kohti kevättä