Lokakuu 2022

 Saarella kuvattiin Estonia-filmiä, hotelli oli kokonaan varattu kuvauksiin ja söimme valmisruokaa koululla. Jotta emme vieraantuisi jälkiruokien ihanuudesta, teimme sellaista koulun uunissa. 

Pidä Saaristo Siistinä -rantapartio rantautui Utöseen ja siivosimme tutun rantakaistaleen. Pusseihin kertyi vieläkin vähemmän roskaa kuin elokuussa. Etsii, etsii, vaan ei soisi löytävänsä, mikä se on? Verkon paikkaaja tai nykyperinteen mukaan rantaroskien siivooja. 
Jos Utön koulussa aikoo talvella luistella, on valmistelut aloitettava nyt. Luistimien terotuksen voi jättää marraskuulle, mutta lammaslaidun täytyy niittää nyt. Talkoisiin kutsuttiin vanhemmat ja lapset, trimmerit löytyivät Willströmeiltä ja haravat kyläläisiltä. Talkooväki tankkasi ensin kalasoppaa ja huhki kaksi tuntia. Lopputuloksena hyvän kokoinen luistelualue. Nyt odotetaan matalapainetta, joka nostaa veden niitylle ja timakkaa pakkasta, joka jäädyttää veden. 
Professori Jussi Jauhiainen on käynyt vuosittain koululla kertomassa matkoistaan maailman saarilla. Ennen syyslomaa saimme kuulla Irlannista. 
Syksyllä on tuullut muutamana päivänä aika kiukkuisesti. Tuulisiepparit ylhäällä on hieno nojata tuuleen. Pienimpien on syytä kulkea kivet taskuissaan, etteivät lennä tuulen mukana mereen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulujuhlasta kohti kevättä

Tyhjä naulakko

Ovi kävi kahteen suuntaan