Uusia tuttavuuksia

    

Tämä kouluviikko alkoi mukavasti yhteysalusrannasta. Väkeä satamassa oli kuin markkinoilla konsanaan ja ison osan saapuvista matkustajista saimmekin vieraiksemme kouluumme. Ulkosaariston koululaiset tulivat Utöön leirikouluun kahdeksi yöksi.

Osa lapsista oli keskenään jo vähän tuttuja koska ovat opiskelleet englantia ja ranskaa etäopetuksena lähes koko kouluvuoden ajan. Nyt he pääsivät vihdoin juttelemaan ja leikkimään ihan oikeasti!

Kaikilla sujui tutustuminen mukavasti ja päästiin heti puuhastelemaan yhdessä. Utön koululaiset toimivat oppaina saarisuunnistuksessa, joka olikin ensimmäinen ohjelmanumeromme leirikoulun alettua. 

  Ohjelmaa piisasi. Tutustuimme lintuihin, taiteilimme lintuja hiilellä, saunoimme, uimme, hengailimme, leikimme ja pelasimme, kävimme bunkkereissa ja ihmettelimme kanojen elämää. Myös matematiikkaa ja kielten opiskelua mahtui mukaan leirikoulupäiviin.

  


 

Pidämme yhteistyötä Utön ja Ulkosaariston koulun kanssa erittäin tärkeänä, sillä lapset täältä Utöstä siirtyvät Korppooseen kouluun yläkouluvaiheessa. On kiva, että silloin edes osa lapsista on jo tuttuja keskenään.

Loppuviikko opiskeltiinkin sitten oman nelikon kesken. Utön koululaiset pääsivät viimeistelemään upeat, itse suunnittelemansa käsityöt. Olipa hienoa seurata kuinka pitkäjänteisesti lapset ovat viikosta toiseen jaksaneet sahata, hioa, maalata ja liimata töitään. Tulipa taas onnistumisia ja iloisia ilmeitä! 

                                        

                              

Saimme myös luokkaamme opettajaharjoittelija-Annin, joka on kanssamme neljä viikkoa. Niin opella kuin harjoittelijallakin on intoa ulkona opettamiseen, joten sitä on sitten luvassa runsain mitoin tulevina viikkoina.

Kaiken hulinan jälkeen päätimme jättää vappuhulinat tänä vuonna väliin. Maalasimme kuitenkin naamiot. Ihan vaan, ettei kukaan meitä tunnistaisi, jos kuitenkin satumme olemaan juhlatuulella viikonlopun aikana.Mukavaa vappua!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vahdinvaihto

Ovi kävi kahteen suuntaan

Läpystä vaihto