Out of office


Mikä reissu! Leirikoulumme oli enemmän kuin onnistunut vaikka myrsky meinasi heti kättelyssä pilata suunnitelmamme. Saaristossa asuessa täytyykin seurata säätä tarkasti. Usean vähätuulisen viikon jälkeen juuri suunnitellulle matkustuspäivällemme osuikin sellainen myräkkä, että laiva perui kulkunsa. Onneksi lähdimme liikkeelle päivää aiemmin ja pääsimme suunnitellusti lentämään Ivaloon.               

                              

Kiilopäällä koettiinkin aitoa Lapin tunnelmaa. Hiihdettiin, käveltiin tunturissa, saunottiin savusaunassa, käytiin tunturipurossa avannossa ja grillattiin nakkeja laavulla hiihtolenkin varrella. Aamuisin opiskeltiin ensin matematiikka ja englantia aamiaista sulatellessa.

 


                                  


Parasta oli nähdä itsensä voittamista ja uusien kokemusten mukanaan tuomia hymyjä lasten kasvoilla! Osa lapsista oli hiihtänyt paljon jo aiemmin, mutta osalla sukset olivat jalassa vasta toista kertaa elämässään. Siitä huolimatta hiihdettiin muutamassa päivässä melkein kolmekymmentä kilometriä. Siinä vasta on sisukkuutta, sanon minä.  


Liikuntaa ja ympäristöoppia opiskeltiin reilusti. Tunnistettiin paljon jälkiä lumella ja harjoiteltiin kompassin käyttöä. Yhteiskuntaoppia opiskeltiin myös taloustöiden merkeissä. Alle neljäsluokkalaiset yrittivät kyllä antaa isoveljiensä hoitaa tiskaukset perustellen sillä, ettei heillä ole vielä yhteiskuntaoppia.  


 
Eniten lasten naurua kuului villasukkajuoksussa. Kahdet sukat riittivät pitämään varpaat lämpiminä. Ope nauroi huutonaurua kahden kilometrin pulkkamäessä. Suksivuokraamon pulkka osoittautui niin nopeaksi, että se on ehdottomasti nyt jo ensi joulun toivelistalla.                             


Kotimatka alkoi auringonpaisteessa. Lentokoneessa sipsit ja karkit näyttivät maistuvan. Tänään maanantaina palattiin taas kouluun ja kirjojen pariin. Vettä sataa, mutta hymyssä suin muistellaan viime viikon aurinkoisia hiihtopäiviä.

Kommentit

  1. Olipa mahtava reissu! Onneksi olitte lähteneet ajoissa saaresta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koulussa taas!

Koulupäivä Korppoossa

Tavallinen kouluviikko