Mielipiteiden ja tunteiden ilmaisua

 


Kouluviikkomme alkoikin erikoisesti. Osa koululaisista oli kuullut viikonlopun aikana, että saaressa mahdollisesti asuvia kettuja tullaan metsästämään lintujen pesinnän vuoksi. Tämä aiheutti suuria tunteita ja mielipahaa sekä suuren määrän kysymyksiä pienten ihmisten mielissä. Lapset kohtasivatkin tienposkessa metsästysporukan heti koulupäivän aluksi ja saivat kertoa omat mielipiteensä asiasta. Osa koululaisista oli hyvin pahoillaan kettujen kohtalosta ja osasi ilmaista todella reippaasi niin mielipiteensä kuin tunteensakin. Vaikka aihe on arka, oli tämä silti hyvä kohtaaminen ja lapsille äärimmäisen hyvä harjoitus sananvapaudesta ja asiallisesta mielipiteen ilmaisemisesta. Tunteiden ilmaisemisen harjoittelua myös parhaimmillaan.

Jatkoimme ketuista keskustelua vielä luokassa, sillä eläinrakkaat lapset eivät helpolla antaneet periksi. Lapset pohtivat muun muassa miksi linnut ovat tärkeämpiä kuin ketut, miksi kettuja ei voisi ottaa kiinni ja viedä muualle asumaan ja voisiko linnuille rakentaa jonkin aidatun pesintäalueen, johon ketut eivät pääse.

Kettuteema jatkui myös kuvataiteessa, sillä yksi kettujen ystävä halusi painaa kangaskassiinsa iloisen ketun kuvan. Pian niitä on myynnissäkin.

Kevään kunniaksi istutimme pelargonioiden pistokkaita ja pelasimme pesäpalloa. 

   


Myös ulkojumpat sujuivat mainiosti auringonpaisteessa majakan juurella. 

 

Lopuksi vielä eräänlainen aurinkotervehdys! Tätä voi käyttää vaikkapa viikonlopun jumppavinkkinä. Iloa ja aurinkoa!

  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koulussa taas!

Koulupäivä Korppoossa

Tavallinen kouluviikko