Maaliskuun maraton

Talvilomaa vietettiin lumisissa maisemissa. Osa oppilaista sai nauttia saariston talvesta ja osa hiihteli sisämaassa. Koulunkäynnin saimme aloittaa varsin keväisessä Utössä. Linnut laulavat, aurinko paistaa ja ensimmäiset leskenlehdetkin on bongattu.

Koulun lasten pääluku on seuraavan kuukauden ajan kuusi, sillä saimme lisävahvistusta helsinkiläissisaruksista. Onpas mahtavaa päästä leikkimään ja pelaamaan isommalla porukalla! Jalkapallokenttäkin on pian sulanut ja kuivunut turnajaiskuntoon.



Sateiden ja kovien tuulten aikaan vietimme paljon aikaa sisällä. Nyt kevätaurinko suorastaan huutaa ulos liikkumaan ja tarkastelemaan kevään merkkejä. Lisämotivaatiota ulkoiluun ja liikkumiseen saadaan maratonhaasteesta, jonka aloitimme tällä viikolla. Lapset ovat mitanneet kävelymatkojaan ja päivittäin merkitään muistiin, kuinka paljon metrejä on kertynyt. Innostus maratoniin onkin ollut iso. Luulenpa, että 42 kävelykilometriä tulee joillakin täyteen jo ensi viikolla.


Lumitilanne saaressa ei riittänyt mäenlaskuun, mutta laskiaistiistai huomioitiin toiseksi parhaalla tavalla eli luetunymmärtämistehtävällä. Kaikilla näytti lukeminen sujuvan, sillä lopputuloksena syntyi laskiaispullia.

Kalevalaakin opeteltiin. Ei nyt ihan ulkoa, mutta kalevalamitta tuli tutuksi. 



Hotelli avasi ovensa jälleen innokkaille jälkiruoan syöjille. Veimme heti uutta taidetta hotellin seinälle ilahduttamaan muitakin ruokailijoita.

Nyt viikonlopun viettoon! Kuinkahan monta käärmettä luikertelee vastaan aurinkoisilla lenkkipoluilla...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään

Joulujuhlasta kohti kevättä