Jännän äärellä


No jo, kouluviikko onkin taas hurahtanut nopeasti. On opiskeltu ahkerasti ja ehditty vielä painaa loppujenkin kangaskassit myyntikuntoon. Niin kuin näkyy, meillä on täällä haahkat ja ketut ja pöllöt sulassa sovussa. 

  

Animaatiot valmistuivat viimein. Huh. Niissä olikin tekemistä. Reilun kahden minuutin animaatiota varten otettiin melkein 400 kuvaa ja työskenneltiin viitisen tuntia. Mutta yhteistyö sujui upeasti studioissa!

  

Kevään kunniaksi aloitettiin juoksuharjoittelukin. Ensi viikolla ehkä juostaan villasukkajuoksua, mutta tällä viikolla juoksemisen lisäksi treenattiin lihaskuntoa. Huomenna aamulla olemmekin sitten jännän äärellä. Koko koulu lähtee Lappiin! Jihuu! Tänään nähtiin kevään ensimmäiset kyyt, ensi viikolla toiveissa olisi bongata poroja.  

   


Utön koulu sai kolme ja puoli viikkoa sitten kaksi "vaihto-oppilasta" Helsingistä. Tänään meillä olikin viimeinen yhteinen koulupäivä. Olipa hienoa opiskella kuuden oppilaan voimalla. Illat kylällä näyttivät hauskoilta ja vauhdikkailta kun lapset pääsivät telmimään isommassa porukassa. Kyllä tänne siis todellakin odotetaan lisää lapsia asumaan ja opiskelemaan. Hyvä meininki on taattu!

Alla vielä vaihto-oppilaidemme ajatuksia:

24.3.2022

Vaihto-oppilasaikamme alkaa olla lopussa. Lähdemme huomenna Baldurilla klo 5:30. Muutkin lähtevät silloin Lappiin.

   Täällä Utössä olemme kokeneet kaikenlaista. Olemme tutustuneet uusiin  ihmisiin, ja olemme nähneet paljon hienoja asioita. Koulussa saa joka päivä jälkkäriä ja hotelliruokaa!

Kaikkialla on kiveä ja kalliota. Täällä on myös paljon vanhoja venäläisten rakentamia bunkkereita ja miehistösuojia. Auringonlaskut ovat joka päivä ihmeellisen kauniita, meri kuohuu ja tuuli ulvoo. Pääosin täällä kasvaa katajaa, kanervaa ja kallioimarretta (kakaka). On satanut vain kahtena päivänä ja muuten on ollut aurinkoista.

Harrastaminenkin onnistuu ainakin meidän osalta. Futista ollaan pelattu Utön pienellä kentällä, musiikkitunnt ovat sujuneet etänä ja poomsaeita on vedelty siellä sun täällä. Koulu on aika erilaista, kun on vain 4 oppilasta. Helsingissä koulussamme on yli 700 oppilasta. Kaksi lasta tulee kouluun Jurmosta. Koulussa on mielestäni kivaa ja tämä aika on ollut minulle vähän niin kuin lomaa. Utön kylä on pieni ja talot ovat yleensä puusta tehtyjä ja punavalkoisia.  

                                                       

                                               Tekijät: Iivari ja Anna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koulussa taas!

Koulupäivä Korppoossa

Tavallinen kouluviikko