Koulupäivä Korppoossa



Terveisiä Ulkosaariston koulusta Korppoosta! 

Opiskelimme tämän lomaa edeltävän päivän Ulkosaariston koulussa. Samalla koko Utön koulu pääsi hoitamaan vuosittaisen jännittävän tapahtuman eli kouluterveystarkastuksen ja vertailemaan kuinka paljon on tullut pituutta lisää vuodessa. Toki housunlahkeetkin antavat siihen vähän viitettä.

Lapsista oli mukavaa nähdä tuttuja kasvoja ihan livenä, sillä osa Utön oppilaista osallistuu kerran viikossa englannin etätunnille, jossa on mukana oppilaita myös Ulkosaariston koulusta. Myös ranskan kerho toteutetaan etänä Utön ja Korppoon oppilaille. 

Alkuviikko opiskeltiin normaaliin tapaan omalla saarella. Olympialaiset ovat jääneet muun tekemisen varjoon, mutta Leijonien loistavan menestymisen myötä myös opettaja heräsi olympiahuumaan ja luokassa harjoiteltiin laulamaan "Den glider in". Samalla tietenkin lapset saivat historianopetusta kappaleen alkuperästä ja suomalaisesta jääkiekosta.

Meillä vierailee toisinaan koulussa myös ihana Sulo. Sulo nukkuu kun lapset tekevät tehtäviä ja ottaa välituntisin vastaan kaikki tarjolla olevat rapsutukset. Päästiin leikkimään myös piilosta Sulon kanssa. Tarkka nenä haistoi lasten jäljet ja löysi katajapusikossa makaavan kaksikon.

  

Ensiaputaidot ovat tärkeitä ja täällä saaristossa niiden osaaminen korostuu. Tutustuimme yleisimpien pienten vammojen hoitoon ja avun hälyttämiseen. Myös elvyttämistä harjoiteltiin harjoitussydänten avulla. Ensiaputaitojen harjoittelu kulkee arjessamme mukana loppukevään kun syvennämme osaamistamme erilaisten ensiaputilanteiden harjoittelulla. Saamme ehkä myös Utön ensivasteryhmältä lisää opastusta ja vinkkejä.



Nyt Utön koulu hiljenee viikoksi ja niin lapset kuin aikuisetkin nauttivat toivottavasti aurinkoisista ulkoilusäistä. Hyvää lomaa kaikille lomalaisille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Joulujuhlasta kohti kevättä

Ystävänpäivästä Yrityskylään