Kevättä ilmassa

Aurinko paistaa ja ulkona näyttää varsin keväiseltä. Niinkö jäi luistelut Utön jäillä tältä talvelta? Jäät lähtivät ainakin tällä erää. Vaihdetaankin ehkä luistelusuunnitelmat uimiseksi.

Havaitsimme viikolla kevään merkkejä: puihin ilmestyneitä silmuja, etelästä palaavia lintuja, valon määrän lisääntymistä… Ihanaa!

Upea sää myös suorastaan kutsuu ulos ja liikkumaan. Liimasimmekin vihkoihin heti maanantaina liikuntahaastelappusen, jossa on vinkkejä eri liikuntalajeista. Jokaisesta 15 minuutista saa värittää yhden ruudun ja tavoitteena olisi liikkua päivittäin vähintään 45 minuuttia. Lapset lähtivät haasteeseen innolla mukaan ja valittelivat loppuviikon kipeitä lihaksiaan.

 Viime viikolla saapuneen paketin sisältökin selvisi: Harry Potter-viikon kunniaksi jokainen sai itselleen oman Potter kirjan ja vieläpä kuvitettuna. Nyt kelpaa lukea ja sivujakin riittää! Tästä kiitos vanhempainyhdistykselle.

Alkuviikosta aikuiset pitivät tärkeän suunnittelukokouksen, kun rehtorikin oli käymässä Utössä. Koulun väen ja Utön kylän toimihenkilöiden kanssa pohdittiin, miten kehittäisimme kylää nyt ja tulevaisuudessa ja erityisesti, miten saisimme kouluun lisää oppilaita. Tällä hetkellä koulussa on neljä oppilasta. Ensi vuonna toivottavasti enemmän. Täällä odotetaan kovasti lisää kavereita. Puitteet opiskelulle ovat mitä parhaimmat: pieni ryhmä, luonto ympärillä, rauhallisuus, digilaitteet kunnossa, opitaan paljon tekemällä ja kokeilemalla… 

Meillä on jokaiselle viikolle oma teema. Teeman mukaisesti keskitymme kyseisellä viikolla esimerkiksi ystävällisyyteen, yhteistyöhön tai kohteliaisuuteen. Tämän viikon teemana on itsensä kehuminen ja hyvien asioiden huomaaminen omassa itsessä. Niin kuin meille aikuisillekin, on se myös lapsille kovin vaikeaa. Oli hienoa kuulla, että jokainen kuitenkin pienen mietinnän jälkeen osasi nimetä onnistumisia ja hyviä puolia itsessään. Tässä onkin jokaiselle lukijalle tehtävä: kehu itseäsi! Katso peiliin ylpeästi ja hymyile.

 

Aurinkoa viikonloppuun!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään

Joulujuhlasta kohti kevättä