Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä

 

”Älä kutita nukkuvaa lohikäärmettä”, kuuluu Skotlannissa sijaitsevan kuvitteellisen noitien ja velhojen koulun, Tylypahkan, motto. Utön koululaiset ovat hurahtaneet Harry Potter – tarinoihin ja niinpä tällä viikolla vietimmekin koulussa Potter-viikkoa.

    


Kouluaineina oli osittain tuttuja oppiaineita ja osittain velhokoulun oppiaineita, kuten numerologiaa ja riimukirjoitusta. 

 

    


Huispausta ei päästy pelaamaan, mutta – abracadabra, luokka muutettiin keilaradaksi ja Potter-keilauksesta tulikin hitti. Keilat nimettiin ja pisteytettiin lempihahmojen mukaan.

   

 

Jokaisella velholla täytyy tietenkin olla taikasauva. Niinpä teimme sellaiset veistäen ja maalaten. Utön velholapset ovatkin erityisen taitavia käsitöiden tekijöitä.

  


Energian saanti taattiin tietenkin tekemällä itse velhojen lempijuomaa eli kermakaljaa. Tätä kannattaa kokeilla, jos sokerihammasta kolottaa. Kupillinen riittää.

 

Tylypahkassa postin kuljettaa pöllö. Sattuikin hauskasti, että juuri tällä viikolla näimme saaressa kevään ensimmäisiä pöllöjä. Saattoi olla, että menimme mäenlaskuun hieman äänekkäästi, sillä kolme upeaa pöllöä lehahti lentämään ihan vierestämme. 

  

Ehkä ne olivat Tylypahkan postipöllöjä, sillä koululaisia odottikin perjantaina iso paketti, jossa oli pöllön kuva. Maanantaina selviää, mitä paketti sisältää.

Jännittävää viikonloppua!

Kommentit

  1. No vau, onpa siellä kiinnostavia juttuja! Upeat taikasauvat ja riimukirjoitukset!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään

Joulujuhlasta kohti kevättä