Joulukuu!

Joulukuun ensimmäisenä päivänä saimme nauttia ensilumen riemusta. Pulkat kaivettiin esiin ja lumi pöllysi! Myös tontun jälkiä näkyi pitkin pihamaata.

  


  

Luokan joulukalenteri on tänä vuonna toiminnallinen. Kalenterissa on jokaiselle koulupäivälle oma tonttu, jonka takana on vihjeitä. Vihjeiden avulla jokainen suunnittelee salaiseen tonttukansioonsa itselleen salaisen tontun, joka paljastetaan luokkakavereille vasta viimeisinä koulupäivinä ennen joulua. Kalenterin tehtävät liittyvät kirjoittamiseen, piirtämiseen, tunteiden tunnistamiseen ja oman mielikuvituksen käyttämiseen.Torstai-iltana koululaiset pääsivät osallistumaan majakkakirkossa pidettyyn adventtihartauteen. Lapset lukivat ja lauloivat kirkossa kappalaisen apureina. Triangelikin löytyi lopulta lumen seasta, jonne se oli päätynyt kirkkomatkalla leikkiessä ja tytöt pääsivät esittämään Tulkoon joulu-kappaleen triangelisäestyksellä laulaen.

  


Geometria on ollut Utössä erityisen mukavaa tällä viikolla. Mittaamista ja erilaisten muotojen piirtämistä harjoiteltiin tekemällä piparkakkutaloja. Nyt on hallussa neliöt ja suorakulmiot.

  Maamme-laulu kajahti luokassa perjantaina. Puhdas luonto, rauha ja vuodenajat nousivat tärkeiksi asioiksi Suomesta puhuessamme.

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koulussa taas!

Koulupäivä Korppoossa

Tavallinen kouluviikko