Tavallinen kouluviikko

 

  


Meiltä on kysytty paljon sitä, millaista Utön koulussa on ja miten täällä opiskellaan. Tällä viikolla tapasimmekin etäyhteydellä helsinkiläisen koulun oppilaita ja vastasimme heidän kysymyksiin elämästä Utössä ja opiskelusta saaristossa. Kerroimme heille, että oikeastaan olemme ihan tavallinen pieni koulu, jossa opiskellaan aivan samoja oppiaineita kuin muissakin kouluissa. Meillä toki on mahdollisuus opiskella enemmän ulkona ja nähdä paljon luonnossa tapahtuvia ilmiöitä, kun luonto on heti läsnä astuessamme ovesta ulos. Toisinaan juuri se luonto pakottaa meitä voimakkuudellaan olemaan sisätiloissa ja opiskelemaan asioita kirjoista ja muista materiaaleista. Ja läksyjäkin tulee, jopa neljästä eri kirjasta joinakin päivinä! Tällä viikolla oli myös matematiikan koe.

Mielikuvitusta käytämme eri oppimisympäristöjen suhteen. Meillä ei ole esimerkiksi liikuntasalia ja pidämmekin liikuntatunteja enimmäkseen ulkona. Tällä viikolla pääsimme lennättämään Havshotellin lahjoittamaa leijaa ja harjoittelemaan koripalloheittoja ja pallon kuljetusta helikopterikentälle. 

Alkusyksyllä olemme monesti puhuneet, että pitäisi ottaa koulukuvat. Opettajan mies kävikin napsimassa kuvia ja niistä tuli vallan mukavia! Ei ehkä ihan tavallisia koulukuviksi? 

  


  




Säihkettä viikkomme toi Susanna, saarella asuva kääntäjä, jolta saimme uutta luettavaa. Yrmeät yksisarviset ilahduttavat nyt meidän luokassa. Vaikka yksisarviset mielletäänkin helposti tyttöjen jutuksi, niin nämä kirjat ovat sukupuolineutraalia luettavaa ja ilahduttavat ihan jokaista. 

   Säihkyvää syysviikonloppua!!!




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tyhjä naulakko

Ystävänpäivästä Yrityskylään

Joulujuhlasta kohti kevättä