Meidän meri
Tämän viikon torstaina vietettiin Itämeripäivää. Me täällä meren keskellä otimme Itämeri-aiheen mukaan useampaan oppiaineeseen. Pääsimme myös taas näkemään ja kokemaan meren monet kasvot. Yhtenä päivänä oli ihanan tyyntä ja katselimme meduusoja rannalla, toisena taas meri oli niin vallaton, että ihan rantaan ei ollut asiaa. 


  

Itämeren puhtaana pitämiseksi osallistuimme Pidä saaristo siistinä ry:n rantaroskaseurantaan. Iloksemme huomasimme, että rannalta ei löytynyt paljon roskia. Ensi vuonna toivomme täysin roskatonta rantaa.   

Roskasaaliiksemme saimme kuitenkin mm. maitotölkin, ilmapallon, lasinsiruja, muovisia köydenpätkiä, styroksia, muovisen renkaan ja muovipussin. Koululaiset huolestuivat meren tilasta ja toivovat, että jokainen lopettaisi roskaamisen. 

Tiesitkö, että muoviroskat hajoavat pienen pieniksi paloiksi ja joutuvat kalojen ruoaksi ja sitä kautta myös ihmisten elimistöön? Opimme myös, että joistakin vaatteiden materiaaleista, kuten fleecesta, irtoaa mikromuovia, joka on haitallista vesistöille ja eliöille.
 


Musiikkitunnilla soittelimme kallioilla Boomwhakerseilla ja rauhoituimme kuuntelemaan meren ääniä. Meri sai olon sekä rauhalliseksi, että levottomaksi. Kohina toi mieleen laivoja, meduusoja, kaloja ja merirosvoja. 

 Myrskyävä meri- taideteokset. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vahdinvaihto

Ovi kävi kahteen suuntaan

Läpystä vaihto